Marc Wilhelmus

Life design Coaching & Training

0

Over Marc

Iedereen heeft een uniek talent

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen talent om in kunnen zetten in zijn werk of leven. Helaas lukt het niet altijd om dit te realiseren, door allerlei (financiële) overtuigingen en gedachten. Die zitten in ons zelf. Zij weerhouden ons er van om echt te kiezen en in actie te komen! De ……ja, maar…….bijvoorbeeld de vaste hypotheeklasten, dat gaat niet…. hoor je al klinken….Geld is het grootste obstakel om te veranderen…Als ik vraag “wat zou je nou echt willen in je leven en/of werk?” , komen er veel ideeën, maar die worden al snel door de betreffende persoon van tafel geveegd door bovengenoemde belemmeringen.

Het goede nieuws is, dat we dit meestal zelf veroorzaken en dat er wat aan te doen is! Ik weet inmiddels, dat het echt kan en krijg er zelf veel energie van om mensen individueel of in teams te begeleiden om hun koers te bepalen en te ontdekken wat ze echt graag willen, maar ook om het te doen met een actieplan en prioriteiten. Je talenten daar voor in te zetten, waar je blij van wordt. Bij life planning kijk ik ook naar geld en gedrag, omdat inzicht hierin je vaak uit de cirkel kan halen waar je in ronddraait.

Achtergrond

Ik heb de afgelopen zeventien jaar in de financiële wereld gewerkt als financieel planner/adviseur bij een grote coöperatieve bank. Daar heb ik jaren lang veel praktijkkennis opgedaan in het adviseren en het werken met klanten.

Ik heb uitgebreide ervaring (sinds 2006) in het trainen en coachen van teams. Ik heb voor dezelfde bank ook als trainer/opleider gewerkt en heb inmiddels veel teams getraind en gecoached.
Sinds 2012 werk ik als zelfstandig trainer en coach bij verschillende inspirerende bedrijven, met name op het gebied van talentontwikkeling, teameffectiviteit, communicatie en gedrag.

Ik leid momenteel als trainer financieel adviseurs/assistenten, specialisten en accountants op, met name op het gebied van adviesgesprekken voeren, gespreksvaardigheden op en alles wat daar bij komt kijken. Daarnaast managers hoe ze goed kunnen coachen. Ik werk daarbij nu veel samen als trainer en coach met Match and More Opleidingen, preferred supplier bij de Rabobank.

Nieuw zijn de life planning trainingen en Insights Deeper Discovery.

Op dit moment coach ik ondernemers en particulieren met life planning trajecten. Ook nieuw zijn de introductie life planning workshops. Hou de nieuwsberichten in de gaten als je er een keer bij aanwezig wilt zijn of stuur een email. Ik zal het ook op de site bijhouden!

Opleiding

Ik heb economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
 Sinds 2002 was ik gecertificeerd financieel planner. Vanaf 1 januari 2016 ben ik kennislid financieel planner van de FFP. (ffp.nl)

In 2013 ben ik erkend trainer geworden bij de Nederlandse orde van beroepstrainers (nobtra.nl) en professioneel coach. Ik heb daartoe een trainer/coach opleiding gedaan bij de trainersacademie TFC.

Ten slotte ben ik geaccrediteerd trainer bij Insights Discovery sinds begin 2013. En vanaf december 2015 met Insights Deeper Discovery.

Sinds de oprichting ben ik actief lid van de Vereniging van Life Planners Nederland. (vlpn.nl) Ik hield me voor de vereniging bezig met de werkgroep opleiding en PR en communicatie.

Vanaf 18 januari 2017 jl., ben ik voorzitter van de VLPN. Ik gun iedereen in Nederland een levensplan en life planner! Daarom wil ik samen met de leden van de Vereniging Life Planners Nederland, life planning nog meer op de kaart zetten de komende jaren voor adviseurs en consumenten.

Jaarlijks doorloop ik diverse permanente educatie programma’s om up to date te blijven op alle gebieden.