Marc Wilhelmus

Life design Coaching & Training

0

Hoe?

life planning proces

Ik werk volgens een bepaald proces. George Kinder uit de Verenigde Staten is de grondlegger hiervan. De kracht van een life planning traject zit in het proces. Er zijn vaste gesprekken en inspiratie-opdrachten voor de klant. Zodoende heeft de klant structuur en kan hij/zij zich volledig richten op de toekomst. Het is een duidelijk en zeer concreet traject. Bij een intakegesprek laat ik het proces in grote lijnen zien. Klanten ontvangen hun eigen life planning map om alles in te bewaren en uiteindelijk ook een life planning rapport. Dit kan je zien als een samenvatting van het traject. Dit rapport wordt wel gelezen en belandt niet zoals zo vaak in de bureaula!

Financieel inzicht

Om de financiële keuzes te helpen onderbouwen, nu en in de toekomst maak ik gebruik van financiële planning software. Er worden heldere eenvoudige rapportages voor de juiste financiële onderbouwing opgesteld. Dit altijd ondersteunend aan het life planning traject en geen doel op zich.


Insights Discovery en Insights Deeper Discovery

Dit is een unieke kleurentaal waar ik veel mee werk en een perfect middel bij mijn training- en  life planningprogramma. Makkelijk en voor iedereen eenvoudig te begrijpen.  Het is direct toe te passen in de dagelijkse omgeving.

Insights Discovery is met name waardevol op het gebied van je voorkeur communicatie- en managementstijl, maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het zit aan de gedragskant (net onder en boven water op de ijsberg).

Inzicht hierin is heel waardevol voor jezelf maar ook om te begrijpen hoe anderen in elkaar zitten. Je wordt veel effectiever in communicatie en in je leven. Verrassend als je op basis van een vragenlijst je profiel (rapportage) leest. Het “feest der herkenning” wordt het vaak genoemd of hoe kan dit. Je leert waar je je kan ontwikkelen en waar je talenten liggen en voorkeur communicatiestijl van jezelf of anderen.

Insights Deeper Discovery gaat op diepere lagen in (beneden in de ijsberg onder water) op wie je bent, maar ook wat je kan toevoegen met je talent in je werk en leven. Je drijfveren worden duidelijk met wat je echt graag wil. In life planning trajecten wordt een aparte vragenlijst ingevuld en in een apart gesprek wordt je profiel (met rapportage) besproken. Erg interessant om te ontdekken wie je bent en wat je wilt. Vaak weten we het al onbewust.  Hoe inspirerend is het om dit te lezen en te (her)ontdekken. Soms ook confronterend. Als middel erg ondersteunend in de ontdekkingsfase van een life planning traject. Beide toolings sluiten op elkaar aan en afhankelijk van wat er nodig is worden ze ingezet.

Vragen stellen

Daarnaast werk ik met allerlei modellen en oefeningen uit de gedrags- en managementwetenschappen. Een andere methode die ik altijd gebruik, is niet zo ingewikkeld. Dat kan door vragen te stellen op verschillende niveau’s en daardoor te spiegelen. Daarvoor ben ik ook opgeleid. Erg krachtig en effectief.

insights

Insights Discovery

IMG_7524

Insights Deeper Discovery